קציצות בקר על מצע בטטות וטחינה

 אין סיבה לוותר על בשר בקר, צריך לדעת איך לבחור אותו...

בחרו בשר משובח- נתח של כתף בקר טרי , בקשו מהקצב להסיר את כל השומן הנגלה לעין ולטחון את הבשר.
כך קיבלתם בשר בקר דל שומן (5%) ומלא בברזל.

להכנת הקציצות:
500 גרם בשר טחון דל שומן
בצל קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
כפית בהרט
מלח ופלפל גרוס
צרור פטרוזיליה קצוץ דק מאוד
ביצה טרופה
3 כפות פירורי לחם (אפשר להכין לבד מלחם מלא ואפילו מלחם קל...)
לערבב את כל המצרכים יחד ולהשהות בצד לחצי שעה. לאחר מכן, ליצור קציצות בנוניות ומעט שטוחות.

להכנת הבטטות:
3 בטטות מקולפות ופרוסות בעובי 1 ס"מ בערך. 6 שיני שום שלמות ומקולפות.

להכנת הטחינה:
4 כפות טחינה גולמית משומשום מלא (עשירה בברזל , סידן וסיבים תזונתיים)
מים
מיץ מלימון שלם
לערבב הכול יחד עד למרקם חלק.

להרכבת המנה:
בתבנית משומנת להניח את פרוסות הבטטה ובניהן לפזר את שיני השום, מעל לסדר את הקציצות.
להכניס לתנור שחומם מראש לחום בנוני למשך 15-20 דקות עד להזהבה. להפוך את הבטטות ואת הקציצות (שהקציצות יישארו בשכבה העליונה) ולהניח מעל כל קציצה מהטחינה.
את הרוטב שנשאר לפזר מעל הבטטות.
להכניס שוב לתנור לעוד 20-30 דקות עד להזהבה.