מאפינס שוקולד לייט

 

מאפינס שוקולד לייט , המתכון כולל 8 מאפינס

מנה של מאפין אחד = 150 (בהנחה שהשתמשתם ברסק תפוחים ולא שמן ובתחליף סוכר)

רכיבים:

1/2 כוס מים

1/3 כוס אבקת קקאו

1/2 כוס שמן קנולה או 1/2 כוס רסק תפוחים טבעי ללא תוספת סוכר

3/4 כוס סוכר או תחליף סוכר בהתאמה

1 כפית תמצית וניל

1/2 גביע יוגורט 3% ביו

1 כוס (פחות כף) קמח מלא (מומלץ כוסמין)

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

קורט מלח

2 ביצים טרופות

לקרם: 2 כפות קקאו טבעי מומס במעט חלב.

הכנה:

לערבב את הקמח, רסק תפוחים,  וניל, יוגורט, אבקת אפיה, סודה לשתיה , מלח, ביצים.

את הקקאו ממיסים עם המים מצננים מעט ואז להוסיף. לערבב הכול היטב יחד.

לשמן תבנית מאפינס למלא לא עד הסוף (זה תופח) ולאפות 20 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.

להכין את הקרם ולצנן במקרר, למרוח מעל כל מאפין.

 

בתיאבון,

קרן לפידות שווקי, תזונאית קלינית