הפינה החודשית

מתכונים לראש השנה

מתכונים שווים וקלים לראש השנה

כרובית אפויה של רחל (כל המתכון מכיל כ500 קלוריות)

 

רכיבים-

כרובית גדולה שטופה, שלמה, ללא עלים.

שמן זית 1/4 כוס

2 כפות מיונז 5%

3 כפות אבקת מרק בצל (מומלץ לקנות ללא מונוסודיום גלוטמט ודל נתרן או להמיר בבצל יבש ושום כתוש)

1 כפית גדושה של שום כתוש

1 כפית פפריקה אדומה

1 כף קורנפלור

 

הכנה-

בסיר גדול להרתיח מים עם מעט  מלח, להכניס את הכרובית לסיר- קודם על החלק התחתון ואח"כ על הפרחים. לרכך אותה מעט (לא לבשל יותר מידי). לסנן וליבש.

בינתיים לערבב בקערה את שאר הרכיבים חוץ מהשמן. את השמן להוסיף לאט לאט (יכול להיות שלא צריך את כל הכמות) עד שנוצר ממרח שמזכיר ממרח שוקולד בסמיכות שלו.

להניח את הכרובית בתבנית אפייה ולמרוח אותה מסביב בכל הבלילה.

להכניס לתנור שחומם מראש ל180-200 מעלות למשך 30 דקות עד השחמה.

*** את אותו מתכון אפשר להכין עם תפוחי אדמה קטנטנים...




הממולאים של קרן – שווה להשקיע !!!

מי אמר שממולאים זה משמין? מי אמר שצריך לבשל בבית רק חזה עוף?

הכי חשוב זה לגוון ולהתקרב כמה שיותר לבישול האמיתי, הביתי, הטעים – אבל בחוכמה !

 

מצרכים:

ירקות למילוי – קישואים וחצילים קטנים, עגבניות, פלפלים, בצל, עלי כרוב, עלי מנגולד ...

אתם יכולים לבחור רק חלק מהירקות .

חצי קילו בשר טחון רזה (ללא שומן טחון ) מומלץ לערבב שני סוגים הודו/עוף/בקר

כוס אורז מלא שעבר חצי בישול

2 בצל גדול

ראש שום

חבילת נענע שטופה וקצוצה

קופסת עגבניות מרוסקות גדולה

2 מקלות קינמון, מלח, פלפל שחור גרוס, 3 עלי דפנה

4 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

מרוקנים את תוכן הירקות למילוי בעזרת כפית קטנה (את הכרוב, מנגולד ובצל כדאי לחלוט במים רותחים כמה דקות ואז העלים משתחררים בקלות). את השאריות חותכים ושמים בצד.

הכנת המילוי : בסיר גדול עם 2 כפות שמן זית מאדים בצל גדול קצוץ, 5 שיני שום קצוצות ואת הבשר. מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

מבשלים חצי בישול ומעבירים לקערה גדולה, אליה מוסיפים את האורז ונענע קצוצה.

ממלאים את הירקות ומהדקים את המילוי פנימה (לא למלא עד הסוף ).

הכנת הרוטב: בסיר גדול ורחב עם 2 כפות שמן זית מאדים בצל קצוץ גדול, 5 שיני שום קצוצות, שאריות הירקות החתוכים.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים היטב. מתבלים במלח,פלפל ומוסיפים לסיר 2 מקלות קינמון  + 3 עלי דפנה.

 

מניחים את הירקות הממולאים בסיר, אם הכנתם כרוב, בצל או מנגולד הם יהיו בשורה עליונה.

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה למשך שעה ורבע על אש קטנה.

אפשר להביא לרתיחה ואז להכניס לתנור שחומם מראש לחום בנוני למשך שעה בערך.

 

   ** אני מקפידה שרוב המילוי יתבסס על בשר ולא על האורז

   ** ממולאים הם ארוחה שלמה , מומלץ להגיש עם סלט חי

   ** בערך 2-3 ירקות ממולאים הם מנה, תלוי מה גודל הירק שבחרתם .......


 

מאפינס שוקולד לייט ללא סוכר

(המתכון כולל 8 מאפינס , מאפין אחד = 150 בהנחה שהשתמשתם ברסק תפוחים ולא שמן ובתחליף סוכר)

רכיבים:

1/2 כוס מים

1/3 כוס אבקת קקאו

1/2 כוס שמן קנולה או 1/2 כוס רסק תפוחים טבעי ללא תוספת סוכר

3/4 כוס סוכר או תחליף סוכר בהתאמה

1 כפית תמצית וניל

1/2 גביע יוגורט 3% ביו

1 כוס (פחות כף) קמח מלא (מומלץ כוסמין)

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

2 ביצים טרופות

לקרם: 2 כפות קקאו טבעי מומס במעט חלב.

הכנה:

לערבב את הקמח, רסק תפוחים,  וניל, יוגורט, אבקת אפיה, סודה לשתיה , מלח, ביצים. את הקקאו ממיסים עם המים מצננים מעט ואז להוסיף. לערבב הכול היטב יחד.

לשמן תבנית מאפינס למלא לא עד הסוף (זה תופח) ולאפות 20 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.

להכין את הקרם ולצנן במקרר, למרוח מעל כל מאפין.

 

בברכת שנה טובה ומתוקה,

קרן לפידות-שווקי, דיאטנית קלינית

קבוצות תמיכה וייעוץ אישי

054-2517199   www.eathealthy.co.il